ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΟΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Όλα έχουν τα όρια τους.

Πέρασαν λίγες μόνο ώρες μετά τις άστοχες και προκλητικές δηλώσεις της Βουλευτού Βοιωτίας του Σύριζα κ. Γιώτας Πούλου και στον Σύριζα Λιβαδειάς κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα ως πολιτικός χώρος: προκαλούν, διχάζουν και παραπληροφορούν. (Δείτε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς)

Αυτό που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή δεν είναι ουσιαστικά το μεταναστευτικό ή προσφυγικό πρόβλημα. Είναι μια συνειδητή απόπειρα της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει μετανάστες και πρόσφυγες ως γεωπολιτικά πιόνια για την προώθηση των δικών της συμφερόντων. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα δεν προέρχονται από τη Συρία, δεν προέρχονται από το Ιντλίμπ. Ζούσαν στην Τουρκία για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι περισσότεροι μιλούν άπταιστα την τουρκική γλώσσα. Λαμβάνουν την πλήρη υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς τους παρέχει μέσα για τη μεταφορά τους στα σύνορα και βεβαίως η Ελλάδα κάνει αυτό που κάθε κυρίαρχο κράτος έχει το δικαίωμα να κάνει: να προστατέψει τα σύνορά της για κάθε παράνομη είσοδο. 

Προφανώς, τις τελευταίες ώρες βλέπουμε αυξημένη ένταση στα σύνορα ενώ μην ξεχνάμε ότι έγιναν απόπειρες να κάψουν το φράχτη που έχουμε. Εκτοξεύθηκαν πολυάριθμα δακρυγόνα εναντίον των δυνάμεών μας ενώ είναι οφθαλμοφανές ότι πρόκειται για μια συνεχιζόμενη και πολύ συστηματική πρόκληση εκ μέρους της Τουρκίας που ουδεμία σχέση με τα δεινά αυτών των ανθρώπων. Η Τουρκία τους χρησιμοποιεί και το αποτέλεσμα είναι οι σκηνές που διαδραματίζονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι αυτής της απειλής το μόνο που κάνει είναι να επιτίθεται στην Kυβέρνηση, αναπαράγοντας συνεχώς, άκριτα, την τουρκική προπαγάνδα και υιοθετώντας τα fake news που κατασκευάζει, λειτουργώντας ως “Δούρειος Ίππος” του Ερντογάν. 

Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται μαθήματα από εκείνους που αντί να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια αναζητούν αφορμές για να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση.

Στην όψιμη “ανησυχία” του ΣΥΡΙΖΑ για τους νεοναζί, τους υπενθυμίζουμε τη δήλωση της τάσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, των “53”, όταν βουλευτές της τότε συμπολίτευσης Σύριζα-ΑΝΕΛ φωτογραφίζονταν τον Δεκέμβριο του 2016 μαζί με τότε βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο: “Η επίσκεψη της Κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση”».

Η Ελληνική κοινωνία συμπαγής και ενωμένη, αντιμετωπίζει με Εθνική ομοψυχία και αυτή την μεγάλη πρόκληση, αφού, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, τo 76% των πολιτών επικροτεί την απόφαση της κυβέρνησης να σφραγίσει τα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, ενώ μόλις το 18% εκτιμά πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Τέλος, ευελπιστούμε τα στελέχη του Σύριζα Λιβαδειάς να εναρμονιστούν με την άποψη του Προέδρου τους κ. Τσίπρα για το κλείσιμο των συνόρων της χώρας. ‘’

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας,

Γιώργος Λιανός

Σχετικά